Flashbacks of a Fool – чалга фенове, гледайте го!

Мисля, че от такъв филм имаме нужда в България в момента. Трябва да бъде прожектиран в БИАД, а посетителите на култовата дискотека, завързани за столове и с клечки в на очите, така че да не могат да ги затворят.

Режисьор и сценарист Baillie Walsh, звездата – Daniel Craig, убийствената Felicity Jones.

RESUME:

„Contains strong sex, hard drug use and one use of very strong language” (BBC Movies)

Flashbacks_of_a_fool

Историята: Преуспял (богат) актьор (Daniel Craig), се е отдал на наркотици и разврат. Flashback към детството му, за да видим защо така му се е получило.

КРАСИВИ СЦЕНИ, КОФТИ ДИАЛОГ…

Филмът е красив, но съм на мнение че е по-добре сценарист и режисьор да си останат две отделни професии. С живописни кадри минаваме на тъгадък през персонажите, без да навлизаме много надълбоко. Те са по-скоро стилизирани типажи, отколкото цялостни образи. Ако историята беше добре развита, може би щяха да ѝ стоят добре. Диалогът не е този, който ще цитираш после. На места дори леко дразни. В стремежа си бързо да разкрие плоската същност на две курви в началото на филма, веднага след добре обрисуван секс с Daniel Craig, авторът им слага в устата тъп диалог за пластични операции. Ок, карикатурният им образ забавлява на момента, но има и по-предизвикателни начини да изкараш таива героини. Да намекнеш същността на някой герой с реплика е най-сладкото за господин/госпожа зрителя/зрителката. Всички характери са просто „заявени”, чрез репликите си, няма дълбочина.

И ВСЕ ПАК – ОЧАРОВАТЕЛЕН ФИЛМ

И въпреки куцащия диалог и недоразвитата история, филмът е очарователен. Изгледах го с удоволствие, защото е красив. Не само визуално. Ценностите, които възпитава, моралните тези които поставя са толкова чисти, ясни и прости, че е кеф да се потопиш в него, като в приказка. Антитезите на основното послание са също чудесно построени, така че фалшът който прозира в диалога лесно да бъде преглътнат, забравен и простен. Мисля, че от такъв филм имаме нужда в България в момента. Трябва да бъде прожектиран в БИАД, а посетителите на култовата дискотека, завързани за столове и с клечки в на очите, така че да не могат да ги затворят.

Felicity Jones  – ТЯ Е!

Има една героиня във филма, на която бих го опреличила целия. Героинята се казва Ruth, играе Felicity Jones. Играе божествено, героиняте е божествена. Леко дръпната, очарователна, мила, честолюбива, с характер… Да ти се прииска и ти като нея, да се ожениш за смръдльото на компанията, да родиш 4 деца и да разбиеш сърцето на преуспял секс символ J Майтапа на страна, чудесна е наистина и заслужава реверанс.

РНВГ:

„-Исках да си оправя носа, откакто бях на 10!” – една от курвите в началото на филма

Advertisements

3 thoughts on “Flashbacks of a Fool – чалга фенове, гледайте го!

  1. Pingback: Реквием за една наркоманска история « neuromantrice

  2. Хей, туку що гледах филма и много ми хареса :))) След като го дърпах цяла година от замунда, оставаше и да не ми хареса :)) Права си за диалога – плоскичък е, но пък сюжета си е наистина трогателна драма, идеално за вторник вечерта :) Пропуснала си да отбележиш, че САУНТРАКЪТ Е ПРОСТО СТРАХОТЕН! :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s